Почна е Европското првенство во борење во Скопје, наши борачи ќе си ги менуваат дресовите

1348

Почна е Европското првенство во борење за У-23 во Скопје.

Засега настапи само Бесир Алили, односно загуби службено, имал повеќе килажа.

Сепак, една работа во време на ковид-пандемија не е размуна, некои од нашите борачи си ги менуваат дресовите. Проблемот е решен така што на вистинскиот носител на дресот се става лепенка со името на другиот што треба да настапи.

Во престрет на ЕП се случија чудни работи, вистинсиот селектор е заборавен Горан Атанасов, Столе Ефтимов е изоставен од репрезентацијата, иако три месеци се подготвуваше во Бугарија. Актуелен учесник на ЕП најавува промена на клупската средина.

Се надеваме дека борачите ќе се издигнат над се и ќе постигнат добри резултати.

Резултати

57 кг Бесир Алили – Алијабас Рзазаде (Азербејџан) 0-0 (0-5)

61 кг Арбен Абази – Нико Мегреле (Германија)

65 кг Елмедин Сејфулаху – Улаџислау Коика (Белурусија)

70 кг Фати Вејсели – Раул Зарбалиев (Израел)

74 кг Серхан Шакиров – Арјан Данај (Албанија)

79 кг Астрит Исмаили – Ерик Реинбок (Естонија)

86 кг Омер Сејфулаи – Андријан Гросул (Молдавија)

92 кг Реџеп Хајдари – Осман Нурмогамедов (Азербејџан)

97 кг Рамадан Мустафовски – Ертугрул Агца (Германија)

125 кг Увејс Фејзулаху – Ацмаз Теблоев (Русија)