Почина долгогодишниот тренер по џудо и самбо на Федор Емилијаненко

205

Легендарниот тренер по џудо и самбо Владимир Воронов почина на 55-годишна возраст.

Воронов е тренер на легендарниот Фeдор Емелијаненко многу години и го тренира од неговата 10-та година. Воронов беше со Емелијаненко во текот на целата кариера и му помогна да ги развие вештиниte во самбо, џудо и ММА.

На социјалните мрежи Федор изјави дека Воронов починал вчера. Руските медиуми велат дека Воронов бил со КОВИД-19 и минатата недела бил на реанимација и интубиран. Владимир имаше проблеми со срцето, како и крвниот притисок.

„Почина мојот тренер Владимир Михајлович Воронов. Од детството, Владимир Михајлович беше дел од семејството, тежок ментор. Секогаш беше покрај мене во тешки и среќни моменти. Владимир не беше само тренер, туку и татко на многу спортисти.

Одгледуваше силни шампиони, веруваше во млади момчиња и им помагаше да го пронајдат својот пат во животот. Моето искрено сочувство до семејството и пријателите на Владимир Михајлович. Молам вашите молитви за Владимир.

Воронов е почесен тренер на Русија, мајстор на спортот на СССР во џудо, заслужен тренер на Русија во самбо. Исто така е почесен граѓанин на градскиот округ Старосукол во регионот на Белгород. Трипати, во 2009, 2010 и 2013 година, тој стана најдобар тренер во регионот на Белгород“, напиша Емелијаненко на својот профил на социјалните мрежи.

View this post on Instagram

Умер мой тренер Владимир Михайлович Воронов. ⠀ С самого детства Владимир Михайлович был частью семьи, требовательным наставником. Он всегда был рядом в тяжёлые и счастливые моменты моей жизни. ⠀ Владимир Михайлович был не только тренером, но и отцом для многих спортсменов. Он вырастил чемпионов, сильных духом, верил в молодых ребят и помогал найти им свою дорогу в жизни. ⠀ Прошу ваших молитв о новопреставленном Владимире. Мои самые искренние соболезнования родным и близким Владимира Михайловича.

A post shared by Федор Емельяненко (@fedoremelianenkoofficial) on