Провокација по титулата на Миочиќ: Е, ова е најсилниот човек на светот…

Откако Дана Вајт, првиот човек на УФЦ кој објави дека Стипе Миочиќ е најголемиот борец во тешка категорија во историјата, пристигна одговор од ривалот од Белатор.

Скот  Кокер, претседателот на Белатор ги прозиваше УФЦ и Миочиќ, велејќи дека Рајан Бадер е најдобриот во тешка категорија на светот.

„Рајан Бадер е најдобриот борец во тешка категорија“ – напиша Кокер со фотографија на Бадер со освоените појаси во полутешка и тешка категорија.

Бадер пристигна во Белатор во 2017 година и стана лидер во тешка категорија. Тој е во серија од пет победи во организацијата на УФЦ, вклучувајќи ја и последната против легендарниот Фјодор Емелијаненко.

print