Отпуштениот Санчез: Од УФЦ ќе се обидат да ме убијат!

78

Диего Санчез е загрижен за својот живот по конфликтот со УФЦ. Ветеранот беше отпуштен од организацијата.

Сега, повеќе од сè, тој сака средба со Дана Вајт, кој го избегнува веќе две години.

„Морам да ти кажам, сега сум исплашен за својот живот“, изјави Санчез за ММА тудеј.

„Се плашам од таа компанија, тоа е монопол за милијарди што ќе ме прогонува. Нешто може да ми се случи за две години, можеби и малку повеќе. Ќе биде кажано дека Диего се предозирал, извршил самоубиство или нешто друго. Тоа е злобна корпорација“.

„Бев дел од тоа повеќе од којбило друг. Сега излегов од другата страна на долгиот мрачен тунел“.

Борецот низ солзи објасни дека се обидел да контактира со Дана Вајт, но без успех.

„Дана? Човече, што се случува? Се обидувам да се запознаам веќе две години. Јас го освоив првиот комерцијален турнир, а потоа компанијата имаше 60 милиони долари долг. Тренирам како луд секоја недела – сите овие бонуси за настапи на вечерта и битки, а вие не сакате ни да ме видите.

„Не сакате да слушнете што сакам да ви кажам. Не сакате да разговарате со мојот менаџер, зошто? Сè уште сум отворен за средба, биди маж. Многу се жртвував за оваа компанија, а вие немате 45 минути да ме видите“, заврши Санчез.