Откажани уште неколку европски џудо натпревари

87

Европската џудо унија објави дека се откажани уште неколку натпревари од календарот поради пандемијата на Ковид-19. Натпреварите во Пореч (Хрватска) и Малага (Шпанија) ќе бидат исфрлени од календарот. Во Малага, натпреварот требаше да биде Европски отворен куп.

Европскиот куп за кадети во хрватската престолнина Загреб и Европскиот куп за млади во италијанскиот град Лигнано исто така се отпаднаа од европскиот календар.

Сепак, Пореч е домаќин на Европското првенство до 23 години на 9 и 10 ноември.