Осуммина каратисти ќе ги бранат боите на Македoнија на Премиер лигата во Лисабон

451

Празничниот викенд ќе се одржи второто издание на Карате 1 Премиер лигата во Лисабон, Португалија, каде што ќе настапат 740 натпреварувачи од 87 држави, а Македонија ќе ја претставуваат 8 каратисти (според пријавите).

Боите на македонското карате ќе ги бранат: Жарко Арсовски, Абдурахим Идризи, Петар Спасеновски, Петар Заборски, Емил Павлов, Берат Јакупи, Ангела Мојсовска и Виктор Крстевски.

Нашите каратисти за Лисабон патуваат утре.