Нокаутот на Пориер против Мек Грегор – една од најпродаваните борби на УФЦ

181

Нокаутот на Дастин Пориер над Конор Мек Грегор на УФЦ 257 се покажа како еден од најпродаваните настани на УФЦ на сите времиња.

Според Џон Оранд од „Спортски журнал“, УФЦ 257 достигна 1,6 милиони платени прегледи, нешто што многу го израдува претседателот на организацијата, Дана Вајт.

„Беше силна вечер. Беше навистина силна вечер. Една од најдобрите”, рече Вајт по битките.

„УФЦ во саботата беше еден од најпродаваните настани на ЕСПН +, откако пред две години почнаа да работат со нас“, рече Оранд.

Ако ова се последните бројки, УФЦ 257 ќе биде трет најгледан настан на УФЦ, кој ќе се натпреварува со УФЦ 100: Леснар – Мир 2.

Сепак, тие ќе се вратат назад од хитот УФЦ 202: Дијаз против Мек Грегор, кој привлече 1,65 милиони платени прегледи и УФЦ 229: Хабиб против Мек Грегор со 2,4 милиони платени прегледи.

Ова го става Конор во позиција како учесник во трите најпродавани настани на УФЦ на сите времиња. Учесник е и на последните три места, што значи дека Мек Грегор беше дел од шест од седумте најпродавани настани на УФЦ.

Ова не го вклучува неговиот боксерски меч со Флојд Мејведер, кој генерираше 4,3 милиони прегледи.