Низ игри и сериозно вежбање до солидни основи за тренирање на винг чун (ВИДЕО)

132

„По малку заборавено и непосветеност на детето во винг чунот.. постојат програми и некои идеи но..“, ќе рече мајсторот на оваа кинеска вештина Мирослав-Мирко Тодровски кој во емисијата „Моето дете“ на Македонската телевизија се осврнува на оваа тема.

„Ова е придоенс во тој правец. На таа основа надоградувам и развивам програми за инкорпорирање на децата во винг чун. Низ игри и сериозно вежбање да се стекне солидни основи за тренирање и засакување на винг чун. Без да се изгубат принципите и да не се претвори во безконечна импровизација. Тоа значи дека вежбите се движат од игривост до сериозни спаринзи со заштитна опрема, за да се почувствува мирисот и на борбата“, нагласува Тодоровски, додавајќи дека истиот начин се учи и за медитацијата.

Ipon.mk