Нико, Пелистер и Маруи најуспешни на Државното првенство во реално аикидо (ФОТО)

366

На Државното првенство во реално аикидо во дисциплините аики-форми и аики-демо за помлади и постари пионери, кадети, сениори и ветерани во аики-демо Пелистер освои 10 медали – 5 златни, 3 сребрени и 2 бронзени, Нико 12 – 9 златни и 3 бронзени, Маруи 4 златни.

На Државното првенството во Будо центарот „Пелистер“ настапија шест клуба, Пелистер, Нико, Маруи, Битола, Чешиново и Облешево.