Неправда! Судиите му ја украдоа бронзата на Петар Арсовски на ЕП (ВИДЕО)

148

Неправда! Судиите му ја одезедоа победата на Петар Арсовски (46 кг) на Европско првенство за кадети во Софија, Бугарија, против Николас Павлик од Полска.

Иако Полјакот два пати беше во нокдаун во третата рунда судиите му ја доделија победата 2-3. Наместо бронзата да заврши на градите на Арсовски, таа отиде незаслужено кај Полјакот.

Арсовски е во црвен дрес.

https://www.facebook.com/100015345723683/videos/1013840792470769/

https://www.facebook.com/100015345723683/videos/1013840855804096/

https://www.facebook.com/100015345723683/videos/1013840919137423/

Во категоријата до 60 кг Ќемал Фетаху  е поразен од Рентас Саровс (Латвија).

Европско првенство за кадети:

-46 кг Петар Арсовски – Николас Павлик (Послка) ¼ финале 2-3

-54 кг Енис Алиу – Халед Бадир (Израел) 1/8 финале 0-5

-57 кг Беќир Лимани – Филип Јилек (Чешка) 1/8 финале 0-5

-60 кг Ќемал Фетаху – Рентас Саровс (Латвија) 1/8 0-5 ТКО Р1