На ЕП во Пореч ќе настапат повеќе од 700 млади џудисти

262

Во Истра на почетокот на овој месец ќе се соберта најдобрите млади џудисти од Европа. Пореч ќе биде домаќин на јуниорското Европско првенство од 4 до 6 ноември, а од 9 до 10 ноември ќе биде домаќин на шампионатот за сениори до 23 години.

На Европското првенство за јуниори ќе настапат 412 џудисти од 40 земји (235 мажи и 177 жени), а 352 натпреварувачи од 36 земји (208 мажи и 144 жени) ќе учествуваат на Европските првенства за млади сениори.

На ЕП во Пореч се очекува настап и на наши џудисти по претходно исполнување на сите тестови и протоколи за Ковид-19.