На Државниот изборен карате турнир ја дефинира репрезентацијата за Светското првенство

692

Денеска во Скопје се одржа Државното карате изборно првенство за сениори кое беше критериумско за Светското првенство во Дубаи, ОАЕ, од 16 до 21 ноември.

Според она што беше прокламирано од КФМ, шампионите на Македонија ќе ја сочинуваат репрезентацијата на СП, но сето тоа ќе биде дефинирано по контролниот Бергер турнир на кој ќе учетсвуваат првите тројца од секоја категорија. Турниртот ќе се одржи на 5 октомври.

Шампиони на изборниот турнир на Македонија се:

мажи

-60 кг Фаик Весели – Олимпик спорт

-67 кг Емил Павлов – Штип

-75 кг Петар Заборски – Макпетрол

-84 кг Берат Јакупи – Асиарт

+84 кг Жарко Арсовски – Штип

жени

-50 кг Сара Радичевска – Макпетрол

-55 кг Јована Георгиевa – Олимпик спорт

-61 кг Вероника Костовска – Олимпик спорт

-68 кг Ангела Мојсовска – Макпетрол

-68 кг Симона Симовска – Олимпик спорт

кати

Александар Неделковски – Металург

Пуликсенија Јованоска – Фунакоши Гичин