Момче вперило пиштол в чело на поранешен џудист, тој го разоружал и го предал на полицијата

258

Крадец си го „нашол својот мајстор“ откако се обидел да ограби поранешен џудист.

Џош Хенгес, 36-годишен поранешен џудист, изјави дека додека одел дома во понеделникот вечерта, некој го фатил за задниот дел од левото рамо и му ставил пиштол на грбот. Кога Хенгес се свртел, видел 20-годишен маж со пиштол во раката насочен директно во челото. Вооружениот човек му рекол на Хенгес да предаде сè што има.

Хенгес, поранешен член на американската џудо репрезентација и моментално инструктор по џиу џицу, не ги исполни желбите на вооружениот човек.

Наместо да го предаде паричникот, Хенгес го фатил разбојникот за рамото, го разоружал и го соборил на земјата, додека го држел за ногата. Во меѓувреме, Хенгес бил во можност да се јави на 911 за помош.