ММА куриозитет: Борци се бореа без судија, тој не го виде нокаутот (ВИДЕО)

156

Гледачите на ММА на гала-вечерта „АЦА млади орли 18“ беа сведоци на исклучително ретка сцена.

Настанот, кој се одржа во понеделникот во Чеченија, ќе се памети долго време поради мечот меѓу Рустам Аманбајев и Саихан Јабраилов. Сепак, причината не е некоја феноменална изведба или тежок удар, туку скандалозниот крај на мечот.

Сè се одвиваше нормално на средбата до последната пауза помеѓу втората и третата рунда. Додека луѓето од аглите на Аманбаев и Јабраилов сè уште излегуваа од кафезот, двете допрени ракавици во знак на почит и ја започнуваат последната рунда.

Сè ќе беше во ред во овој случај, ако судијата беше со нив. Наместо тоа, третото лице во кафезот е зафатено со подигање на предмет што паднал на партер. Вратата кон октагонот исто така не е затворена, а додека судијата сфати што се случува, Аманбаев веќе го нокаутира Јабраилов.

За негова несреќа, сепак, неговиот убав нокаут не беше забележан, бидејќи тоа буквално се случи зад грбот на судијата. Мечот е прекинат и официјалниот резултат е „Не се одржал“.