Миочиќ: Викендов ќе одредиме кој е најголем во тешка категорија

76

Шампионот во тешка категорија Стипе Миочиќ не планира да се раздели со титулата.

Викендов Миочиќ ќе се бори со Даниел Кормиер во главната борба на УФЦ 252 во Вегас. 37-годишниот ветеран успеа да ја врати титулата пред една година, откако го нокаутираше „ДК“ на крајот од четвртата рунда во нивната втора борба.

Тие имаа по една победа со нокаут и овој викенд ривалството ќе заврши. Средбата ќе биде последна во ММА на Кормиер, а Миочиќ верува дека трилогијата ќе го даде најголемиот во историјата на категоријата. Стипе има добиено 7 од последните 8 борби со нокаут и планира брзо да го заврши.

„Уверен сум во мојата одбрана против уривање. Работевме на тоа и воопшто работевме на сè. Трениравме на стој, борење, на партер, бокс, кикбокс и сè друго. Ќе бидам подготвена за битка. Ќе станам ако ме удира на партер. Верувам дека овој викенд ќе го одредиме најголемиот во историјата на тешка категорија. Дефинитивно. Мислам дека и двајцата направивме многу во спортот“, рече шампионот и додаде:

„За жал, јас ќе бидам тој што ќе победи. Да, ќе барам нокаут. Сакам работите да завршат брзо и да заминам без гребнатина. Не ми е грижа. Можеби битката ќе дојде со одлука. Ќе победам и тоа е сè за што се грижам. Немам ништо против него. Дефинитивно ќе се ракувам со него и ќе кажам дека борбите беа добри. Ќе заминам со појасот околу половината“.