Миочиќ: Повредата ме спречува да го пензионирам Кормиер

130

Шампионот во тешка категорија Стипе Миочиќ уште еднаш изјави дека ќе се бори против Даниел Кормиер. Во последно време „ДК“ го изгуби трпението и продолжува да се бори за меч. Ова влијаеше и на Дана Вајт, која застана зад Кормиер и се закани дека ќе му ја одземе титулата од Миочиќ. Кормиер изрази желба да се бори за испразнениот појас против Френсис Нгану, но тоа нема да се случи затоа што Миочиќ не планира да се раздели од златото.

На социјалните мрежи шампионот изјави дека во моментов работат на датуми за трилогијата. Стипе не е среќен што го мачи повредата, и ако не беше таа, тој одмана ќе го пратеше во пензија својот противник.

„Веќе ви кажав дека ќе се борам со Кормиер. Само сака да галами. Луѓето од мојот штаб работат на договарање на датумот и локацијата со УФЦ. Имам пет појаси дома. Ако немав раскината мрежница, до сега ќе борев со Кормиер и ќе го пензионирав“, изјави Миочиќ.

Во животот сè се враќа и сега Кормиер се обидува со својот лек. Тој одбиваше да му даде реванш на Миочиќ, откако го победи првиот пат. Нешто повеќе од една година Даниел го мотше Миочиќ, чекајќи битка со Брок Леснар. На крајот, се одржа реваншот во август минатата година, а Миочиќ го нокаутира.