Миочиќ полесен од Кормиер на мерењето (ВИДЕО)

111

Мерењето за УФЦ 252 за вечерашниот настан во Лас Вегас успешно го поминаа главните протагонисти, Стипе Миочиќ и Даниел Кормиер, кои ја предводат главната борба, влегоа со тежина во границата на тешка категорија. Миочиќ тежеше 105,68 килограми, а Кормиер 107,04 кг.

Шон О’Мели и Марлон Вера имаа иста тежина, по 61,68 килограм. Херберт Брнс и ТJЈ Браун не успеаја на мерењето.

УФЦ 252:
Стипе Миочиќ (233 / 105,68 кг) – Даниел Кормиер (236 / 107,04 кг)
Шон О’Мели (136 / 61,68 кг) – Марлон Вера (136 / 61,68 кг)
Жуниор дош Сантос (238,5 / 108,18 кг) – Жаирзињо Розенструик (254 / 115,21 кг)
Херберт Барнс (149,5 / 67,81 кг) – Даниел Пинеда (146 / 66,22 кг)
Џон Додсон (136 / 61,68 кг) – Мераб Давалишвили (136 / 61,68 кг)

Прелиминарни борби:
Им Милер (156) – Винч Пихел (156)
Фелис Хериг (116) – Вирна Јандироба (115,5)
Т.J. Браун (146,5) – Даниел Чавез (146)
Ливина Соуза (115,5) – Ешли Јодер (115,5)
Крис Даукаус (241) – Паркер Портер (264,5)
Каи Камака III (145,5) – Тони Кели (145,5)