Милковски се повлекува, Стојановски в.д. претседател на Карате федерацијата на Македонија

752

Горан Милковски се повлекува од функцијата претседател на Карате федерацијата на Македонија.

Во наредниот период поранешниот претседател Драги Стојановски ќе биде в.д. претеседател на КФМ.

Од КФМ не можеа да потврдат кога и дали ќе се одржи вонредно Собрание за избор на претседател.

Засега нема официјални објаснувања зошто доаѓа до промена во водството на КФМ.