Мики Гарсија дефинира борба со Пакијао

110

Мики Гарсија конечно ќе го добие она што го сака – голем меч против Мани Пакијао. Според боксерот, борбата е речиси договорена, а датумот за неа се очекува во мај.

Иако според многу љубители на боксот ова е средба само за пари меѓу две пстари ѕвезди. Сепак настанот ќе биде на исто ниво.

Гарсија навистина не направи ништо посебно за да заслужи меч со Пакијао, а многумина очекуваа да го видат Пакијао против Ерол Спенс или Теренс Крафорд.

Поминаа две години од последната борба на Пакијао и можеби треба да го видиме на меч за загревање против Гарсија пред посериозен противник.

Мики беше одличен боксер кога се бореше во полесните категории, но од 2019 година се искачи во категоријата и му недостасува големина за да се натпреварува со поголемите.

„Ги финализираме деталите, но се надевам дека ќе добиеме датум во наредните денови. Точен датум, локација и сè друго”, рече Мики Гарсија.

„Се обидуваме да организираме сè за мај“.

Ако Пакијао и Мики го испланираа мај за својата битка, ќе биде интересно да се види дали ќе го изберат датумот 8 мај. Тогаш тие ќе влезат во директна конкуренција со уште еден голем боксерски натпревар – помеѓу Канело Алварез и Били Џо Сандерс.