Марихуаната веќе не е забранета од Спортската комисија на Флорида

106

Претседателот на УФЦ, Дана Вајт ја поддржува намерата да се олабават прописите за марихуана за спортистите во организацијата. Малку по малку, спортските комисии се склони да го напрваат тоа.

Вчера, Спортската комисија на Флорида ја отстрани марихуаната од списокот на забранети супстанции за кои се тестираат спортисти на допинг тест.

Поради присуството на марихуана во допинг тестовите, многу борци на УФЦ беа казнети и дисквалификувани.

Веста за отстранување на марихуаната од списокот на забранети супстанции од страна на Спортската комисија на Флорида ја објави Џеф Новицки.