Македонија со искусни кикбоксери на Светското првенство во Италија

1044

Македонија ќе настапи на Светското кик бокс првенство за сениори во Лидо де Џосоло, Италија од 15 до 24 октомври.

Боите на Македонија ќе ги бранат:

-81 кг Димитар Ѓеоргиев – лоу кик

-84 кг Климент Грозданоски – кик лајт

-89 кг Климент Грозданоски – кик лајт

-86 кг Бобан Илиоски – К-1

-63,5 кг Роберт Костовски – лоу кик

+94 кг Стефан Михајловски – кик лајт

-57 кг Филип Ризов – лоу кик

-63,5 кг Марко Тодоров – К-1

-65 кг Викторија Варадинова – лоу кик

На Светското првенство ќе земат учетсво 1418 кикбоксери со 1593 натпреварувачки влезови од 69 држави