Македонија домаќин на Светското самбо првенство 2022 година и Европското 2023

233

Македонија ја доби организацијата на две големи натпреварувања во самбо Европско и Светско првенство во 2023 и 2022 година.

Во 2022 година Македонија ќе биде домаќин на Светското првенство во самбо за кадети и јуниори, кога ќе се одбележи 10-годишнината од постоењето на Самбо федерацијата на Македонија.

Во април 2023 година ќе се одржи Европското првенство за кадети и јуниори.

Ipon.mk