Мајк Тајсон: Умирам секој пат кога медитирам

162

Мајк Тајсон e лице в лице со смртта секој пат кога медитира, тој се испразнува.

Откако стана икона и гордо го доби прекарот „Најлошиот човек на планетата“, поранешниот боксер нагло го смени разбирањето за светот во последните десет години и се посвети на понизност. Како резултат, Тајсон често медитирал и за време на овие сесии открил дека се чувствува мртов.

„Ги визуелизирам работите потсвесно. Мислам, се фокусирам на проблемот со секоја честичка од моето тело, секоја молекула. Генерално умирам кога медитирам, тоа е неверојатно. Користам лекови од животинско и растително потекло. Не можам да кажам дека се чувствувам просветлено. Но, дефинитивно имам божествени чувства“, рече Железниот Мајк.