Мајк Тајсон светски шампион на ајкулите, откако ги нокаутира (ВИДЕО)

90

Поранешниот светски шампион во бокс, Мајк Тајсон гостуваше во емисија на „Дискавери“ за да промовира една од најпопуларните емисии за ајкули, нешто што беше најавено пред неколку недели.

„Дискавери“ во рамки на научната емисија која се занимава со ајкули најави и голема „борба“ меѓу Тајсон и големите бели ајкули.

„Борбата“ на крајот се одржа, а беше составена од три рунди. Во првата рунда Тајсон мораше да нурка со ајкулите, во втората требаше да ги избегнува, а во третата требаше да фати ајкула и да ја држи на морското дно за да не може таа да се движи.

Тајсон успеа во сите три предизвици, а „Дискавери“ му додели победа со „нокаут“ и го нарече светски шампион на ајкулите.

Tyson vs Jaws Rumble on the Reef | Shark Week

Tonic immobility is a tactic used by scientists to keep research as safe as possible for both the shark and the researcher. It's caused by stimulating the tiny sensory pores on a shark's snout, bringing about a temporary state of inactivity. In this case, the team brought in Iron Mike Tyson for the job!After a few rounds in the Bahama waters, looks like he’s still the undisputed champ! #SharkWeek continues every night at 8p on Discovery.

Geplaatst door Shark Week op Zondag 9 augustus 2020