Мајк Тајсон: Одлагањето е за повеќе луѓе да го видат мечот со Рој Џонс

84

Мајк Тајсон за официјалното преместување намечот со Рој Џонс од 12 септември на 28 ноември вели дека тоа е шанса неговиот камбек да го видат повеќе луѓе.

„Промената на датумот ќе им даде на повеќе луѓе шанса да го видат најголемиот кам-бек во историјата на боксот. Овој привремена непријатност ќе трае подолго од Рој Џонс. Тој е подобро да биде подготвен.”, изјави Тајсон.

Борбата ќе се одржи викендот на Денот на благодарноста. Ова може да ја зголеми гледаноста.

„Има голем интерес и фактот дека тоа е исто така празник ќе ја направи борбата уште поатрактивна“, рече Железниот Мајк.