Ли ја одбрани титулата за 73 секунди на ОНЕ на ТНТ 2 (ВИДЕО)

156

Шампионот во лесна категорија на ОНЕ шампионатот, Кристијан Ли забележа уште една одбрана на титулата. 22-годишниот борец се соочи со Тимофеј Настјухин во главната борба на ОНЕ на ТНТ 2, што се одржа во Сингапур.

На Ли му беа потребни само 73 секунди да го скрши Настиухин и да го победи со нокаут. Ли влезе во серија од 6 последователни победи, од кои 5 со нокаут. Тој ја забележа втората последователна одбрана на титулата и неговата ММА статистика веќе има 15 победи и 3 порази.

Настиухин се раздели со серијата од две последователни победи и го забележа 4-от пораз во ОНЕ.

Резултати – ОНЕ на ТНТ 2:
Кристијан Ли го победи Тимофеј Настјухин со ТКО Р1, 1:13
Џенет Тод ја победи Ен Лине Хогстад ​​со ТКО Р3, 1:36

Прелиминрани:
Јошики Накахара го победи Шинечагтга Золцецег со дисквалификација Р2
Шуо Ванг го победи Кју Сунг Ким со КО Р3, 1:51
Шуја Камикубо го победи Мичел Шамале со поднесување 2, 2:13