Леон Едвардс и Хамзат Чимаев се договорија за борба

52

Леон Едвардс е бесен бидејќи пред неколку дена беше исфрлен од ранг-листата на УФЦ. Причината беше што Леон не се бореше година ипол и одби да се бори со неколку ривали. Хамзат Чимаев беше еден од оние кои го предизвикаа, но Едвардс одби бидејќи немаше што да добие.

На крајот, УФЦ успеа да изврши притисок врз него и 29-годишниот претставник на Бирмингем е подготвен за непоразениот Чеченец. На својот профил на социјалните мрежи, Леон избувна и го предизвика Хамзат со следниов пост:

Едвардс: Сè уште сум на ранг-листата. Ебати целата оваа неактивност. Единствената причина што не се борев беше затоа што сите врвни борци одбија. Хамзат, дали сакаш да се борам?

Малку подоцна, 26-годишниот Чеченец се согласи и го прифати предизвикот на Едвардс:

Чимаев: Јас сум секогаш подготвен за битка. Ајде да го направиме тоа.

Леон е еден од најдобрите борци во полусредна категорија и беше во топ 3 на ранг-листата. УФЦ веројатно ќе се обиде да ја организира борбата за ноември или декември.

https://www.instagram.com/p/CGqZLMFiZJF/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/CGrhuVQjfQx/?utm_source=ig_embed