Крис Вајдман и Ураја Хол ќе се сретнат 10 години на УФЦ 258

95

Крис Вајдман и Јураја Хол повторно ќе се сретнат 10 години по нивната прва борба.

Вејдман против Хол 2 најверојатно ќе се одржи на УФЦ 258 на 13 февруари 2021 година. Според извори на ЕСПН, двајцата борци дале вербална согласност, но сè уште нема официјално потпишан договор.

Тие првпат се сретнаа во септември 2010 година во борба за титулата во средна категорија на „Ринг на борбата“. Тоа беше трета професионална битка во кариерата на Вајдман и петта за Хол. Таа вечер, Вајдман му го нанесе првиот пораз на Хол, совладувајќи го од ТКО во првата рунда.

Вејдман оттогаш стана шампион во УФЦ, додека Хол сè уште не стигна до шампионската титула. Сепак, неодамна покажа добри резултати, остварувајќи три последователни победи, вклучително и над поранешниот шампион Андерсон Силва.

Вајдман ја прекина серијата од два порази во август кога со одлука на судиите го победи Омари Ахмедов. Тој претходно загуби 5 од последните 6 битки.

Главниот борба за УФЦ 258 сè уште се бара.