Крис Киборг ја одбрани титулата со завршница (ВИДЕО)

77

Шампионката во перо категорија на Белатор, Крис Киборг ја забележа првата одбрана на титулата. 35-годишниот Бразилка беше на врвот на настанот „Белатор 249“, што се одржа во Конектикат. Нејзин противничка беше 37-годишната Арлин Блeнко.

На почетокот двете започнаа да разменуваат удари. Киборг притисна со комбинација на коршеа и ножен удар. Опасната Бразилка зададе нова серија удари. Моќна размена на удари од обете и клинч. Крис почнува да удира со колена. Бразилката ја префрли битката на партер, каде што доминираше и задаваше удари. На крајот од рундата станаа и разменија силни удари. Киборг дефинитивно победи во оваа рунда во картичките на судиите.

Во втората рунда двете повторно почнаа да удираат, а Бразилката забележа крошеа. Крис ја притиска Блeнко во мрежата и ја казнува со рачни и ножни удари, при што на противничката и потече крв од носот. Киборг ја пренесе борбата на партер, каде што постигна граунд и паунд. Крис успева да примени зафат за предавање, а Блeнко се предаде во средината на втората рунда.

Ова е трета последователна победа за Киборг и прва одбрана на титулата во категоријата. Таа го зголеми скорот на 23-2-1 во ММА. За Блeнко ова е крај на серијата од три последователни победи.