Ковингтон се подигра со Мек Грегор: Тој е кловн

141

Шампионот во полусредна категорија на УФЦ Колби Ковингтон го нападна Конор Мек Грегор заради изјавите за шампионска борба.

Ковингтон е главен предизвикувач за шамоинската титулат во сопстевност на Камару Усман. Сепак, ова не го спречи Мек Грегор да се надева дека е подготвен наскоро да се дружи со неа, иако за последен пат загуби со ТКО во лесна категорија од Дастин Пориер.

Ковингтон воопшто не е задоволен од ова и го исмејуваше Ирецот.

„Слушнав дека Конор се обидува да се наметне на насловните страници. Тој беше нокаутиран од Дастин. Не е сериозно.

Дали сакаш меч во средна категорија? Те победи тежок просечен борец во лесна категорија, а сакаш да се бориш за врвот во полусредна категорија?

Секој знае што прави Конор. Нема да си стои на зборот. Нема да се качи и да се бори во средна категорија. Само сака малку внимание, да го има во насловите, да ги натера луѓето да мислат дека е сериозен, но вистината е, тој е кловн. Секој во ММА го исмева, па дури и просечните фанови кои гледаат дека веќе е истрошен. Заработи многу пари со своето виски, во мечот со Мејведер и повеќе не е мотивиран. Нема зошто да станува рано наутро и да се бори. Се обидува да нè убеди дека поради неговите деца, но човекот, заврши. Во неговиот резервоар не остана ништо“, рече Ковингтон.