Кормиер предвиде: Чимаев ќе освои две титули догодина

90

Даниел Кормиер му предвидува светла иднина за чеченско-шведскиот борец Хамзат Чимаев. Коментаторот на УФЦ, до неодамна двоен шампион, гледа дека новата ѕвезда на организацијата ќе влезе во неговите чевли.

„Дозволете ми да ја зголемам јачината на звукот – „слушнав, слушнав“. Сега возам воз, бејби“, почна со шега пред ММА борбите.

„И јас веќе се качив на возот (од англискиот израз воз воз – кога сите ќе полудат за нешто ново). Кога дебитираше, требаше да ми го кажете неговото име. И сега, три битки подоцна, целиот свет го знае тоа.

До 2021 година Хамзат ќе има заслужена борба за појас или ќе биде шампион. Во 2021 година ќе биде двоен шампион. Го сакам Израел Адесања, но Чимаев ќе се спушти во средна категорија и таму ќе ги победи сите. После она што го видов, способен е да стигне до месечината. Има памет на голем борец, неговата филозофија и разбирање се одлични. Фигура му е погодна да доминира во две категории“, ласка Кормие.