Конор Мек Грегор: Јас сум најголемиот во ММА – навикнете се

91

Конор Мек Грегор уште еднаш се прогласи за најголем во историјата на ММА.

Поранешниот двоен шампион е мотивиран од функцијата на неговиот тренер Џон Каванаг, кој го прогласи за борец кој најмногу продал во историјата на УФЦ. Каванаг објави статистика со показатели од Мек Грегор, Силва, Џонс и Сент Пјер и навистина златната кокошка има продадено многу повеќе од своите конкуренти.

Конор заработи 55,4 милиони долари во УФЦ од влезиниците за неговите борби и продаде 4,3 милиони платени гледања. Тој се пофали дека Конор има победа со нокаут за 3 секунди, а над Жозе Алдо за 13 секунди во шампионски судир. Ова му даде крилја на големата ѕвезда на УФЦ и објави пост на социјалните медиуми, прогласувајќи се за најголема величина во историјата на ММА.

„Не заборавајте дека имам најголема процент на победи со нокаут и најбрзите нокаути во УФЦ и надвор од УФЦ. Освоив најмногу титули. Имам најмногу нокаути во различните категории. Јас сум најголемиот во историјата на ММА. Одолејто му и навикнете се на тоа. Убаво е да се од таа страна.

Имам 18 победи со нокаут. Мал дел од мене сакаше да останам во перо категорија, за да се борам со Ортега и Фили. Замислете ја штетата. Сите знаете дека моите мадиња се преголеми за тие бебиња“, вели Мек Грегор.