Кличко може да се врати за реванш со Фјури

230

Александар Красјук, извршен директор на К2 промоции, зборува за можно враќање на Владимир Кличко во рингот.

Според него, Кличко има неколку мотивирачки фактори. Првата е можноста да стане најстариот светски шампион во историјата на тешка категорија. Вториот е реванш со Тајсон Фјури. Излегува дека опцијата за реванш е запишана во договорот од првата битка со Фјури.

„Знам дека боксот останува во неговото срце и ум. Постојат некои работи што ги нарекува незавршена работа. Владимир има шанса за реванш со Тајсон Фјури, но оваа битка никогаш не се случи. Никогаш не отиде сериозно да ја реши оваа борба, но рече дека тоа е незавршена работа што може да го мотивира и да му даде поттик да се врати“, рече Красјук.

„Владимир постојано ја одржува формата и сега се чувствува многу подобро отколку пред 15-20 години“, додаде тој.

Потсетуваме, првата борба на Фјури со Кличко се одржа во ноември 2015 година и заврши со победа на Британцот со судиска одлука.