Кикбоскерите ги добија противниците на Светското првенство

627

Кикбоксерите ги добија противниците на Светското првенство за сениори во Џесоло Лидо, Италија од 15 до 24 октомври.

Распоред на СП:

Лоу кик

-65 кг Викторија Варадинова – Валетина Кери (Србија)

-57 кг Филип Ризов – Ала Атарбек Гурбуџан (Турција)

-63,5 кг Роберт Костовски – Темирлан Бекмуразаев (РКТ)

-81 кг Димитар Ѓоргиев – лоу кик – Давид Дано (Италија)

Кик лајт

-84 кг Климент Грозданоски – Равиндер (Синг Индија)/ Сами Јакоб (Германија)

+94 кг Стефан Михајловски – Јаспер Виндлер (Германија)

К-1

-63,5 кг Марко Тодоров – Бадр Јабали (Израел)

-86 кг Бобан Илиоски – Хамза Албахани (Кувајт)/ Адријан Бартл (Словачка)

На Светското првенство ќе земат учетсво 1418 кикбоксери со 1593 натпреварувачки влезови од 69 држави.