Каратистите ги добија противниците за олимписките квалификации во Париз

389

Познати се противниците на македонските каратисти на Квалификациите за Олимписките игри во Токио од 11 до 13 јуни во Париз, Франција.

Квалификации за Олимписките игри во Токио – Париз:

-55 кг
Симона Заборска – Јамила Бенитез (Аргентина)
-61 кг
Вероника Костовска – Кристина Мах (Австралија)
+61 кг
Ангела Мојсовска – Еми Томасон (Нов Зеланд)
-67 кг
Емил Павлов- Салиу Диуф (Сенегал)
-75 кг
Петар Заборски – Реза Никбаш (Канада)
+75 кг
Берат Јакупи – Брајан Ир (САД)
Кати
Пуликсенија Јованоска е во четвртата група која има 11 натпреварувачки.