ИЏФ ги номинираше најдобрите џудисти за 2019 и 2020 година

107

Меѓународната џудо федерација (ИЏФ) ги номинираше борците кои ќе се борат за титулите во категориите „Најдобар џудока – мажи“, „Најдобра џудока – жени“, „Најдобар ипон“, „Најдобар тренер“ и „Ѕвезда во подем“.

Меѓу номинираните за најдобри во машка категорија се натпреварувачите во тешка категорија Хорхе Фонеска (Португалија) и Лукас Крпалек (Чешка). Саки Муки, јапонската нокаут машина Шохеи Оно и светскиот и европски шампион за 2019 година во 60-килограми Чквимијани Лукуми од Грузија.

Видео со сите номинирани „ипони“ е приложено на веб-страницата на ИЏФ. Секој што се пријавил на www.ijf.org, може да гласа за номинираниот во различните категории. Крајот на гласањето на корисниците на страницата ќе биде ставен на 21 декември. Можете да гласате за вашата омилена џудист / ипон во последните две години на секои 24 часа.