Христијан Глигороски со победа и пораз на Европскиот џудо куп за кадети во Букурешт

63

Македонскиот џудист Христијан Глигороски забележа победа и пораз на Европскиот џудо куп за кадети во Букурешт, Романија.

На Купот учествуваа 402 натпреварувачи – 203 во машка и 199 во женска конкуренција од 29 држави.

Резултати

-81 кг

Христијан Глигороски – Доминик Мотика (Чешка) 100-000 победа со ипон Р1

Христијан Глигороски – Всеволод Климов (Украина) 0- 100 пораз со ипон Р2

-60 кг

Христијан Ангелески – Еуген Гет (Молдавија) 000-000