Хрговиќ тешко го нокаутира Гркот Картозија (ВИДЕО)

166

Со прекин во втората рунда најдобриот хрватски боксер во Данска ја забележа 11-та професионална победа.

Филип Хрговиќ успешно ја реши својата 11-та пречка во професионалната кариера. Александре Картозија не беше ни близу до нивото потребно за да се загрози Хрговиќ. Тој храбро влезе и се обиде да стори нешто, особено на почетокот на втората рунда, но тоа беше се што направи грчкиот боксер во саботата.

Хрговиќ го почна мечот малку побавно, односно не нападна веднаш или да го понуди најдоброто што го има. Картозија, сепак, се постави повеќе во дефанзива и најчесто ја добиваше лев директ на Филип за која немаше вистински одговор. Гркот погоди неколку удари, но ништо опасно. Во средината на првата рунда Филип го забрза темпото и почна да погодува со серија удари, па Картозија се чинеше потресен, но сепак ја фати средината на рингот и издржа до крајот на рундата.

Веќе во првата рунда грчкиот боксер беше крајно уморен, па ја искористи преостанатата сила за напад на почетокот на втората рунда, но Хрговиќ беше подготвен на тоа. Почна да го чувствува мечот уште подобро отколку во првата рунда и да бара прилика. Се отвори по околу една минута акција во втората рунда. Хрговиќ повторно го донесе својот противник во аголот на рингот, а потоа таму пронајде комбинација. Почна со лажна десница, а потоа го погоди со лев аперкат во телото, па го поврза десницата точно во брадата и сè беше готово. Гркот остана во несвест на јажињата и му требаше малку време да се освести.

Филип треба да настапи повторно кон крајот на октомври или почетокот на ноември, кога во Америка треба да го чека Ридел Букер. Тој меч сè уште не е официјално потврден, но Филип и потврди дека очекува средба токму против него.