Харитонов: Нападот од Јандиев беше добро осмислен (ВИДЕО)

219

Рускиот ММА борец Сергеј Харитонов го даде првоto интервју откако беше брутално претепан од колега. Харитонов беше претепан од борецот на УФЦ, Адам Јандиев, по спорот за долг од 25.000 американски долари, што Адам не му го вратил на Харитонов.

Сергеј верува дека Јандиев планирал сè однапред, па дури и имал луѓе со себе да го снимаат тепањето. Како резултат на ударите што ги постигна Јандиев, Сергеј има скршен нос, потрес на мозокот и други повреди.

Харитонов ќе биде подложен на операција, а неговиот насилник е обвинет. Во интервју за Александар Љутиков, Харитонов откри интересни детали од болницата. Еве ја целата вистина за тоа што се случило меѓу Јандиев и Харитонов во Москва.

„Летав од Дубаи и веднаш отидов на спортскиот настан во Битката на шампионите. И тогаш излегов да поделам награди и го сретнав Лечи Курбанов. Адам ми пријде и ми рече: „Ајде, ајде”. Мислев дека се предомислил и сака да ми ги врати парите.

Заминуваме, јас стојам во место, а тој ми рече: „Дали ти должам пари?“ Јас мирно велам: „Адам, ти ми должиш пари“. И тој ми рече нешто, не се сеќавам повеќе, некако грубо: „Нема да ти требаат на другиот свет“. Не очекував дека ќе ме удри. Почувствував дека нешто ме погоди. Тој секогаш носеше бокс со себе. Ме пресече на два дела. Кога ме претепа со левата рака, ми ја скрши коската на јаболчницата. Потоа ме удри со коленото и ми го скрши носот.

Тој не знае како да го стори тоа на друг начин. Тој е таков човек сам по себе – нема шанси против сериозен противник. Бев во состојба на шок. Неговите луѓе стоеја таму. Едниот се сликаше, другиот беше пред вратата. Сè беше осмислено. Јас сум таква личност – ја покажувам својата сила во кафез, јас сум почитуван граѓанин. Се обидов да го држам. И тој постојано ме напаѓаше. Тој не знае ништо друго.

Тој сè уште е таква личност, сака да раскажува приказна за тоа како се степал со Владимир Минеев. Го повикува Камил Хаџиев, го тепа, паѓа. Тогаш Али Багаутинов напаѓа, го нокаутира Али Багаутинов или Расул Мирзаев – тој сака да се фали со оваа приказна. Ги нокаутира сите, тие молат за прошка. Потоа го повикуваат Минеев и тој исто така му се извинува. Тој сака да се фали со оваа приказна“.