Хабиб: Забит Магомедшарипов е најдобар во перолесна категорија

72

Хабиб Нурмагомедов тврди дека Забит Магомедшарипов е најдобар во перолесна категорија во светот. „Орелот“ објави фотографија на социјалните мрежи со сонародникот и сериозно го пофали. „ЗаБест“ не се бореше скоро две години и последен пат го совлада Кејтер со одлука на крајот на 2019 година.

Магомедшарипов има учинок 18-1 во ММА и е во серија од 14 последователни победи. Забит заврши 13 од свои мечеви, а е без пораз веќе 8 години. Тој е поранешен шампион на чеченската организација АЦБ и има 6 победи во УФЦ.

УФЦ сакаше да го соочи Јаир Родригез, но нивниот меч пропадна неколку пати. Значи, долго време нема извесност за неговата иднина, но ако му веруваме на Хабиб, тогаш наскоро Магомедшарипов ќе стане шампион во УФЦ.

Забит Магомедшарипов е најдобриот борец во перолесна категорија во светот.