Хабиб: Пред три години од УФЦ беа подготвени да ми ја подарат титулата

162

Хабиб Нурмагомедов, сега веќе поранешниот шампион во лесна категорија на УФЦ, се врати во времето кога стана шампион во УФЦ. Во 2018 година, Дагестанецот без пораз требаше да се бори против Тони Фергусон.

За жал, Тони се повлече неколку дена пред борбата и УФЦ почна да бара нов противник за Нурмагомедов. Макс Холовеј се согласи да се бори против Хабиб, но имаше проблем со слабеењето и се повлече.

Тогаш во последен момент Ал Јакинта ја прифати битката со Хабиб, кој доминираше над него и стана шампион. Сега, години подоцна, Хабиб реши да ја коментира неговата победа и откри дека УФЦ е подготвен да му ја даде титулата:

„Пред 3 години го победив Ал Јакинта со 50-43 и ја освоив титулата. Недела пред настанот, тие не успеаја да најдат нов противник за мене во лесна категорија.

Само Јакинта изрази желба. Ми беа понудени 5 различни ривали од врвот, но сите најдоа изговори. Во тоа време, имав скор од 25-0 во ММА и 9-0 во УФЦ.

Дана Вајт ми рече дека ако не ми најдат противник, тогаш само ќе ми ја дадат титулата заради моите достигнувања во спортот“.