Хабиб: КОВИД-19 е реалност – 500 луѓе се заразија наеднаш

75

Во последните неколку недели, инфекциите со KОВИД-19 ширум светот продолжија да растат. Медиумите постојано ни кажуваат да останеме дома за да се спасиме. Навистина, психозата е огромна и ова ги натера многу луѓе да се сомневаат дека е реално и дека зад сето тоа гледаат голем заговор. Многумина умреле како резултат на вирусот, а таткото на Хабиб Нурмагомедов, Абдулманап, е исто така меѓу заразените.

Тој во моментов е во болница во Москва, каде се наоѓа во вештачка кома и се бори за живот. „Орелот“ во видео рече дека изгубил роднини како жртви на вирусот. Почнаа да стигнуваат критики на негова сметка од луѓе кои не веруваат дека постои КОВИД-19, а шампионот реши да им одговори.

„Во моето село, повеќе од 500 луѓе едновремено се разболеа од пневмонија. Од нив 11 луѓе починале, а многумина беа во болница. Во соседното село, загинаа 14 лица за една ноќ и немаше доволно време да ги погребаат. Жал ми е, но не сум толку паметен како вас“, напиша Хабиб.