Главни придобивки од вежбањето џудо

300
  1. Џудо тренингот ги затегнува сите мускули и коски на телото
  2. Континуитет и контрола на силата, бидејќи  џудо тренингот го развива телото и го прави конзистентно и силно.
  3. Со џудо тренинзите се развива слобода на движење на целото тело
  4. Го зголемува менталниот развој, бидејќи секој кој го практикува џудо спортот редовно и разумно, тој има психолошки промени без да е свесен за тоа.
  5. Џудо тренингот ги надминува сите потешкотии кои ги имате
  6. Ја јакне силата на срцето како мускул
  7. Развива контрола на умот и е негов аларм
  8. Ги развива карактеристиките за лична самоодбана
  9. Оние кои вежбаат џудо и добро се забавуваат
  10. Вежбањето џудо е многу корисно за носењето на целокупниот товар во вашиот живот.