Гејџи ќе прави „зона на смртта“ на средбата со Хабиб

73

Џастин Гејџи е свесен дека мора да направи хаос за да го победи Хабиб Нурмагомедов.

На 24 октомври ќе се соочат на УФЦ 254 за титулата во лесна категорија.

Нурмагомедов рече дека планира да го „удави“ Гејџи. Но, Хајлјат има и други планови.

„Ќе пред мене ќе има една зона, нема да биде многу голема“, рече Гејџи. „Ќе биде смртоносна зона и секој пат кога ќе влезе во таа зона, ќе се соочи со смрт. Јас сум добар во тоа – да направам масакр. Да направам катастрофи“.

Гејџи доаѓа по 4 последователни победи, неодамна ја освои привремената титула против Тони Фергусон со ТКО. Претходно во првите рунди ги нокаутираше Доналд Цероне, Едсон Барбоза и Џејмс Вик.

Хабиб Нурмагомедов не се борел од септември, кога го совлада Дастин Пориер и ја одбрани титулата.