Гане и Розенструик го поминаа мерењето за УФЦ Фајт најт (ВИДЕО)

132

Го поминаа мерењето Розенструик и Гане за УФЦ Фајт најт што ќе се одржи за 24 часа во Лас Вегас.

Во главната битка ќе ги гледаме Сирил Гане и Жаирзињо Розенструик. На мерењето „Биги Бој“ беше потежок и тежеше 115,43 килограми, а Гене 112,03 килограми.

Во коглавната борба не очекува спектакл во лесна категорија. Никита Крилов ќе се бори со Магомед Анкалајев. Двајцата имаа по 93,21 килограм.

Максим Гришин потфрли на мерењето и ќе се збогува со 30 отсто од хонорарот. Рамазан Курамагомедов се разболе во последен момент и испадна од борбата со Алекс Оливеира. Така, настанот ќе се придвижи напред со една битка помалку.

УФЦ Фајт најт:
Жаирзињо Розенструик (254,5 / 115,43 кг.) – Сирил Гане (247 / 112,03 кг.)
Никита Крилов (205,5 / 93,21 кг.) – Магомед Анкалајев (205,5 / 93,21 кг.)
Монтана Де Ла Роса (126 / 57,15 кг.) – Мајра Буено Силва (125,5 / 56,92 кг.)
Педро Муњоз (135,5 / 61,46 кг.) – Џими Ривера (135,5 / 61,46 кг.)
Анџела Хил (116 / 52,61 кг.) – Ешли Јодер (116 / 52,61 кг.)
Алекс Касерес (146 / 66,22 кг.) – Кевин Крум (145,5 / 65,99 кг.)

Прелиминарни:
Александар Ернандез (156) – Тијаго Моис (155,5)
Алексис Дејвис (135) – Сабина Мазо (135,5)
Винс Качеро (135,5) – Рони Лоренс (135,5)
Дастин Џејкоби (204,5) – Максим Гришин (210,5) *
Алекс Оливеира – Рамазан Курамагомедов – откажана