Фигередо се закани, ќе го обезглави Морено

146

Поранешниот шампион на УФЦ во лесна категорија, Дејвисон Фигередо, едвај чека да се бори со Брендон Морено. Тие ќе направат трилогија на УФЦ 270 на 22 јануари 2022 година. Во последната година видовме две битки меѓу нив.

Нивната прва средба беше многу оспорувана, а Морено ги импресионираше сите со големо срце и издржливост. Фигуередо го удри Морено во препоните и се раздели со еден поен од своето салдо. Нивната средба стигна со одлука која беше нерешено.

Битката беше избрана за битка на вечерта и според многумина е една од најголемите во историјата на категоријата. Точно 6 месеци подоцна во нивната втора борба Морено покажа подобрување и го победи Фигередо во 3-тата рунда.

Така, Бразилецот се раздели со серијата од 5 последователни победи и титулата. Сега е закажана трилогијата, а Фигередо се подготвува со Хенри Сехудо.

„Доаѓам во оваа сала бидејќи основа беше фокусот и сакав да излезам од старата сала. Сакав да тренирам со Хенри Сехудо и Ерик, бидејќи Седухо е шампион, а Ерик го направи таков. Лавовите се движат со лавови. Ми се допаѓа што сум тука, и кога пристигнав Сехудо ми кажа за Брендон Морено и како се однесува со него.

Морено живееше две години во куќата на Сехудо, а потоа отиде во друг табор, за да му помогне на Бенавидес да се бори против Сехудо. Брендон го предаде Хенри Сехудо. Ќе бидам многу среќен да му ја тргнам главата на Морено и да му ја дадам на Сехудо, бидејќи во нашиот спорт не можете да бидете предавник“, рече за медиумите Дејвисон пред средбата.