ФИАС ги собира сите самбисти онлајн семинар

86

Меѓународната самбо федерација (ФИАС/ FIAS) организира голем виртуелен семинар. Соработката со ComplexCore има за цел да ги зближи сите пријатели на самбото за онлајн тренингот на 23 јануари во 15:00 часот.

За настанот може да се регистрирате ОВДЕ.

Секој има можност да се регистрира до 20 јануари.

Интернет семинарот ќе ја отвори темата за превенција од повреди. Покрај тоа, ќе бидат прикажани и практикувани технички елементи на боречките вештини.

ComplexCore комбинира спорт, медицина и наука повеќе од 15 години. Се користи во низа други дисциплини како фудбал, ритмичка гимнастика, формула 1, џудо, веслање и други.

ФИАС смета дека соработката е многу корисна и планира да работи со својот партнер во иднина.