Фергусон до Гејџи: Ќе влезеш ли во категоријата?

187

Настанот УФЦ 249 закажан да се одржи на 18 април во Калифорнија се откажа, но Тони Фергусон не се интересира за тоа. Тој требаше да се бори со Џастин Гејџи во главната борба за привремената титула, откако Хабиб Нурмагомедов се повлече. Дана Вајт работеше неуморно и целата шема беше прилагодлива, но повисоките дистанци го откажаа.

Сепак, „Ел Кучуј“ е целосен лудак и продолжува да тренира и да губи тежина. Фергусон објави пост на социјалните мрежи и соо прашање за Гејџи. Тони сака да знае дали Џастин сè уште се подготвува и дали ќе биде во границата во категоријата.

„Џастин Гејџи, ќе влезеш ли во категоријата в петок?“, напиша Фергусон.