Федор Емилијаненко може да се повлече по само уште една борба

93

Големата легенда на ММА, Фeдор Емелијаненко може да се повлече по уште една борба под закрила на Белатор. 44-годишниот Русин откри дека Скот Кокер и компанија планираат гала вечер во Москва наесен.

Федор сигурно ќе учествува и постои голема веројатност да ги соблече раквиците во неговата родна земја. Кокер често вели дека сака Емелијаненко да ја заврши кариерата во Русија, а очигледно тоа е она што го велат тие.

Оваа година Емелијаненко ќе наполни 45 години и тешко дека има нешто повеќе да се докаже.

„Од разговорите со Белатор разбрав дека ќе одржат настан во Москва наесен и се надевам дека и момчињата од мојот тим ќе учествуваат во тоа. Можеби ќе имаме дури и борба за титула.

Анатолиј Токов е претендент за титулата, Валентин Молдавски сега се бори, а Вадим Немков е многу успешен на турнирот. Можеби во овој случај некои од момчињата ќе бидат вклучени во значајни битки.

Во блиска иднина ќе летам со Валентин за Америка и ќе имам специфичен разговор за настанот што ќе го имаме во Русија.

Колку што знам, Брок Леснар нема да ја продолжи кариерата во ММА. Јас во основа сум подготвен, но Брок не беше на предложената листа. Фабрицио Вердум многу зборуваше и го прашав Кокер за него, но ми рече дека немаат договор.

Едно е зборувањето, но тоа треба да биде поткрепено со договор. Но, генерално, оваа борба ми е интересна, зошто да не? Според договорот, ми преостануваат уште две битки. Сепак, во договорот стои дека имам право да ја завршам кариерата после една. Јас ќе одлучам за моето здравје“, изјави „Последниот император“ за руските медиуми.

Емелијаненко во последната борба го нокаутира Квинтон Џексон, на крајот на 2019 година во Јапонија.