Ентони Џошуа станува фудбалер на 6 октомври (ВИДЕО)

148

Боксеркста суперѕвезда Ентони Џошуа ќе стане фудбалер на 6 октомври.

Британскиот шампион ќе им биде достапен на гејмерите во најновото издание на видеоиграта ФИФА 21, која ќе биде објавена на почетокот на следниот месец. Џошуа ќе биде херој во режимот на „Волта фудбал“. Веста е прифатена со измешани чувства од фановите, наоѓајќи се во две крајности.

Љубопитно е, што ова е втора спортска симулација на производителот „ЕА спортс“, во која учествува ЕЏ. Сепак, во двата случаи Џошуа не е „во неговите води“ во боксот, бидејќи неговото друго учество е во ММА играта УФЦ 4.